Grasdallen

  • Grasdallen 
  • Grasbetontegels 
  • Polyethyleen grastegels

 

Grasdallen worden vooral gebruikt om de groene omgeving te bewaren. Je hebt tegenwoordig keuze uit de klassieke grastegel uit beton of deze die uit kunststof worden vervaardigd.


Download hier onze flyer 

Grasbetontegels hebben openingen waartussen gras kan groeien. Zij zijn uitstekend geschikt voor opritten, parkeerplaatsen en terrassen. De opbouw bestaat uit een fundering van steenslag, een onderlaag en de eigenlijke grasbetontegels. Deze tegels worden opgevuld met teelaarde en met graszaad ingezaaid. De onderlaag kan bestaan uit teelaarde en geëxpandeerde kleikorrels of men kan een bestaande laag leemhoudend zand gaan mengen met turf en teelaarde. 

  

betonnen grasdallen grasbetontegels in parking met betonklinkers

   

Polyethyleen grastegels, ook wel eens grasplaten genoemd, worden vervaardigd uit gerecycleerd polyethyleen met hoge dichtheid. Het gras groeit tussen de honingraatopeningen. De openingen zijn goed voor 95 % van het oppervlak, zodat de tegels praktisch onzichtbaar worden. De opbouw bestaat uit: een fundering van steenslag - een onderlaag, zoals voor grasbetontegels - de eigenlijke grastegels, gevuld met teelaarde, waar graszaad wordt ingezaaid. De platen zijn bijzonder licht, waardoor ze gemakkelijk geplaatst kunnen worden. Zij worden onderling met elkaar verbonden. Dit is een robuust systeem, geschikt voor opritten en parkings. Het gras dient uiteraard wel gemaaid te worden.